David Luiz: "We móéten het WK winnen"

heywoodu

Het nationale team van Brazilië staat niet alleen meer bekend om zijn geweldige aanvallers. Dat zegt verdediger David Luiz. De Goddelijke Kanaries worden dit WK bekritiseerd, omdat het vertoonde spel nogal tegenvalt.

"Ik weet wat iedereen altijd zei, namelijk dat iedere speler Pelé of Zico wilde zijn en dat er niet veel wordt nagedacht over verdedigen en tactiek. Maar het mondiale voetbal is veranderd", sprak Luiz tegen Times of India.

"Veel Brazilianen voetballen nu in Europa. Zij zijn gewend aan verschillende formaties en verschillende speelstijlen. We hebben veel kwaliteit in onze defensie. Dat betekent dat Brazilië niet meer alleen bekend is vanwege de aanvallers."

Na de moeizame zege op Chili staat het gastland vrijdagavond tegenover Colombia. "We móéten het WK winnen, het is ons leven. Iedereen in Brazilië verwacht het, dus moeten we het nu laten zien", aldus Luiz.

"Gelukkig hebben we met Luiz Felipe Scolari een bondscoach die het toernooi al eens heeft gewonnen en dat helpt enorm. Hij is fantastisch voor ons." Scolari leidde Brazilië in 2002 naar de wereldtitel in Japan en Zuid-Korea.