Schweinsteiger: "We moeten alert zijn"

heywoodu

De kwartfinale tussen Frankrijk en Duitsland van vrijdagavond is een affiche om van te likkebaarden. Bastian Schweinsteiger heeft er zin in. De ervaren middenvelder van Die Nationalelf beseft dat Duitsland in de achtste finale door het oog van de naald is gekropen, door Algerije pas in de verlenging te laten buigen.

Frankrijk, daarentegen, is een van de weinige ploegen die aan negentig minuten genoeg hadden. Het zal dan ook een hele klus worden om de Fransen te verslaan, verwacht Schweinsteiger. "Als twee voormalige wereldkampioenen elkaar ontmoeten in de achtste finale van het WK, dan weet je dat het een zware wedstrijd gaat worden", zo steekt hij van wal in The Times of India.

"Frankrijk heeft een sterk team en speelt bovendien erg goed. In de achtste finale, waar bijna ieder team een verlenging nodig had, wonnen alleen Frankrijk, Nederland en Colombia hun wedstrijd binnen negentig minuten."

Het grootste wapen aan Franse zijde is Karim Benzema. De aanvaller van Real Madrid is op dreef op het WK en heeft reeds drie doelpunten achter zijn naam. "We moeten alert zijn, want Frankrijk speelt vloeiend voetbal, met Benzema in topvorm", weet ook Schweinsteiger.

Ondanks de indrukwekkende vorm van Les Bleus zit het met het vertrouwen wel goed bij Duitsland. "We zijn een meer zelfverzekerd team dan voorheen. In het voetbal kun je niets voorspellen, maar we zullen ons best doen om overal op voorbereid te zijn."