Räikkönen denkt aan stoppen eind 2015

Peterselieman

Kimi Räikkönen denkt er sterk over na om eind 2015 de Formule 1 weer te gaan verlaten. De 34-jarige Fin staat momenteel onder contract bij Ferrari en zal dat uit gaan dienen. Daarna overstappen naar een ander team ziet The Iceman niet zitten.

Räikkönen is bezig aan zijn tweede periode in de Formule 1. De Fin kwam in 2001 de sport binnen bij Sauber en verdiende na een goed seizoen een contract bij McLaren. In 2007 stapte hij over naar Ferrari waarmee hij direct de wereldtitel pakte. Eind 2009 werd de coureur door de Italianen ontslagen, waarna hij zich richtte op rally's en de NASCAR.

The Iceman keerde in 2012 terug in de Formule 1 en kende twee goede seizoenen bij Lotus. Dit jaar racet Räikkönen weer voor Ferrari, maar kan vooralsnog weinig potten breken. Ook volgend jaar rijdt hij voor de rode brigade uit Maranello. "Als mijn contract afloopt, stop ik er waarschijnlijk mee."

Räikkönen denkt na zijn F1-carrière aan rallycross of de 24 uur van Le Mans, maar ook weer het rallyrijden. "Het kan geen kwaad om van alles uit te proberen. Het kan alleen maar helpen. Maar de teams zijn bang dat we geblesseerd raken. Daarom kon ik in het verleden bij Ferrari geen rally's rijden. Het zou leuk zijn als dat wel zou kunnen, zowel voor de coureurs als de fans. Dat heeft echter geen invloed op mijn beslissing om wel of niet in de Formule 1 te blijven."