Langer overlast op weg en spoor door ongeluk A4

Redactie

De overlast op het spoor tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en op de A4 en omliggende wegen duurt langer dan verwacht. Dat melden Rijkswaterstaat en de NS. Op de snelweg gebeurde vrijdagochtend een bizar ongeluk waarbij een vrachtwagen door de vangrail reed en op het spoor terechtkwam.

Tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk rijden door de aanrijding geen treinen. De extra reistijd is meer dan een uur. De NS geeft aan niet te weten hoelang het duurt voor het spoor weer wordt vrijgegeven. Volgens spoorbeheerder Prorail gebeurt dat om 16.00 uur.

Het spoorbedrijf heeft 55 bussen ingezet om passagiers naar de luchthaven te vervoeren. Helemaal soepel verloopt dat echter niet, omdat het door de afsluiting van de A4 extra druk is op omliggende wegen. "We moeten het vooral hebben van ons aangepaste reisadvies. Schiphol is bereikbaar, maar mensen moeten omreizen, extra overstappen en het duurt allemaal langer", zegt een woordvoerder. Hij noemt de situatie 'uitermate vervelend' nu vrijdag de vakantie begint in het noorden van het land.

Automobilisten op de A4 lopen ook vertraging op. De weg is tussen Badhoevedorp en Sloten afgesloten wegens bergingswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A2. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg rond 14.00 uur weer opengaat.

Bij het ongeluk waren twee vrachtwagens en twee personenauto's betrokken. Er zijn geen slachtoffers gevallen, alle bestuurders zijn met de schrik vrijgekomen, meldde de politie eerder al.