Löw: "Ik lees bijna geen kranten"

heywoodu

Joachim Löw is niet bezig met de kritiek vanuit Duitsland op het spel van zijn ploeg. De bondscoach hoopt via Frankrijk de halve finales van het WK te halen. De Duitsers treffen de Fransen vrijdag in Rio de Janeiro.

Met de berichtgeving over het spel van Duitsland, met name in de achtste finale tegen Algerije (2-1 zege na verlenging), is Löw niet bezig. "Ik ben ver weg, tijdens het WK lees ik bijna geen kranten. Als er iets belangrijks is hoor ik het wel van de persvoorlichter."

"Ik heb dit wel vaker meegemaakt bij toernooien, waar de druk hoog is en waar er veel verschillende meningen zijn. We hebben drie wedstrijden gewonnen en één helft gespeeld tegen Algerije die niet goed was. Maar door de zege in de verlenging hebben de fans toch lol gehad", aldus Löw op een persconferentie.

De bondscoach verwacht dat alle spelers fit zijn voor de kwartfinale tegen Frankrijk. "'Eenderde van ons team klaagde over keelpijn. Dat kwam door de airconditioning en verschillende temperaturen. Maar alles spelers zijn in staat om te trainen. Ze zijn wat verkouden, maar er is geen sprake van koorts of uitputting."

Over de positie van Philipp Lahm bestaat veel discussie in Duitsland. "Ach, dat is al zo lang de discussie. Eigenlijk al zo lang ik met hem werk. Ik neem geen beslissingen die voor eeuwig zijn. We hebben alle mogelijkheden, morgen kunt u redelijk snel herkennen waar hij speelt", aldus Löw, die uitkijkt naar de kwartfinale.

"We meten ons met een goede ploeg in een stadion met een geweldige historie. We zijn dit toernooi niet heel constant geweest. Tegen Ghana en de VS speel je duels met teams die niets te verliezen hebben, dat maakt het niet eenvoudig. Het WK is geen computermodel waar je rekenmodellen op los kan laten."

"Tegen Algerije waren we in de tweede helft echt niet zo slecht, toen hebben we een stuk of zeven grote kansen gehad. Met strijdlust hebben we die wedstrijden gewonnen, voetballend gezien is er geen enkel land dat er echt bovenuit steekt. Veel landen zitten thuis al vakantie te vieren. Wij zijn er nog steeds", besluit Löw.