Deschamps: "Wij voelen geen druk"

heywoodu

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk gaat de kwartfinale tegen Duitsland met vertrouwen tegemoet. De clash tussen de Europese grootmachten is vrijdag in Rio de Janeiro.

Frankrijk plaatste zich ten koste van Nigeria voor de kwartfinale. Duitsland versloeg Algerije in de vorige ronde na verlenging. Die Nationalelf werd voor de start van het WK door velen gezien als een grote favoriet voor de wereldtitel. Op de laatste drie WK's bereikten de Duitsers (minimaal) de halve finales.

Deschamps hoopt die reeks te doorbreken. "Niemand is bang. Iedereen weet dat het Duitse team sterk is met veel ervaring, zeker in kwartfinales", aldus de ex-international, die met Frankrijk in 1998 wereldkampioen werd in eigen land. Twee jaar later won Deschamps met Les Bleus ook de Europese titel.

De voorgaande ontmoetingen tussen Frankrijk en Duitsland op een WK liepen niet goed af voor de Fransen. "Wij voelen geen druk. De historie is geweest, morgen schrijven we een nieuwe pagina", aldus Deschamps. De bondscoach heeft een goed beeld van de sterke en zwakke punten van Duitsland.

"Tegen Ghana en Algerije waren hun wedstrijden iets gecompliceerder, maar het is een kalm en solide team met sterke individuele spelers. Ze houden van balbezit met een duidelijke manier van spelen. Duitsland heeft in de wedstrijden wel spelers gewisseld in hun opstelling, maar hun systeem is hetzelfde gebleven."

"Ook tegen Algerije hielden ze de controle en waren ze beter in conditie, waardoor ze het in de verlenging konden afmaken. Thomas Müller is daarin erg belangrijk. Ik zie hem als een van de belangrijkste spelers in het Duitse team", besluit Deschamps, die sinds 2012 bondscoach is van Frankrijk.