Wilmots: "Het wordt fifty-fifty zaterdag"

heywoodu

België gaat zaterdag in de kwartfinale van het WK de strijd aan met Argentinië. Bondscoach Marc Wilmots van de Rode Duivels verwacht een mooie wedstrijd in Brasilia.

België trainde donderdag nog in de standplaats Mogi das Cruzes. De Belgen vliegen later op de avond naar Brasilia. Wilmots kon tijdens de oefensessie geen beroep doen op Moussa Dembélé. De middenvelder hield een blessure over aan het laatste groepsduel met Zuid-Korea.

Thomas Vermaelen trainde weer volop mee. De verdediger miste het duel met de Verenigde Staten (2-1). Toby Alderwereld en Jan Vertonghen zijn ondanks lichte klachten zaterdag tegen Argentinië inzetbaar. "Het duel met de VS heeft krachten gekost, dat is zeker", zei Wilmots op een persconferentie.

De bondscoach van België beseft dat zijn spelers Lionel Messi van scoren moeten houden. "Een klassespeler. De beste van de wereld? Tja, kun je hem vergelijken met Cristiano Ronaldo en Neymar? We respecteren iedereen, maar zijn voor niemand bang. We zullen hem als groep moeten opvangen."

"Ik beschik liever over een sterke groep dan een sterk individu. Messi kan een wedstrijd in een flits beslissen, maar dat kunnen Kevin De Bruyne en Eden Hazard ook. Zij hebben ook nog jongens als Sergio Agüero en Ángel di María voorin lopen, maar het probleem bij Argentinië is dat ze maar moeilijk een goed evenwicht kunnen vinden."

"Wat mij betreft wordt het fifty-fifty", aldus Wilmots, die waakt voor euforie na het behalen van de kwartfinales. "We feesten soms te snel, dat moet veranderen. Iedereen is nu gefocust op Argentinië en we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, maar we willen zo ver mogelijk komen. Daarvoor zijn we hier."