[WBD] Bouchard bereikt eerste grandslamfinale

heywoodu

Eugenie Bouchard heeft zich geplaatst voor de finale van Wimbledon. De 20-jarige Canadese, als dertiende geplaatst, was donderdag in de halve eindstrijd in twee sets te sterk voor Simona Halep (3): 7-6 (5) en 6-2. Voor Bouchard wordt het zaterdag haar eerste grandslamfinale. Ze speelt daarin tegen de Tsjechische Petra Kvitova, die Lucie Safarova in twee sets versloeg.

Halep, vorig maand verliezend finaliste op Roland Garros, kon Bouchard aanvankelijk prima bijbenen. De Roemeense moest zich na een ongelukkige actie wel even laten behandelen aan haar enkel, maar veel hinder leek ze daar niet van te ondervinden. In de tiebreak, die kort werd onderbroken nadat iemand uit het publiek onwel was geworden, trok Bouchard echter toch aan het langste eind.

In de tweede set liet Bouchard, die eerder dit jaar al de halve finale bereikte bij de Australian Open en Roland Garros, er geen gras over groeien. De voormalig Wimbledon-kampioene bij de junioren liep uit naar 5-2, had nog even moeite om de partij uit te serveren, maar sloeg op haar zesde matchpoint uiteindelijk toe.