[Tour] Van den Broeck gaat voor derde plaats

Frank (franklop)

Jurgen Van den Broeck heeft zijn vizier gericht op een podiumplaats in de Tour de France. "Als ik niet val, eindig ik normaal in de top tien. Maar ik ga voor de derde plaats. Ik weet dat dat mijn absolute limiet is", zegt de Belg vrijdag tegen Sporza. Van Den Broeck eindigde in 2010 en 2012 als vierde in de Tour.

De klassementsman verwacht een brede subtop en dus veel concurrentie voor de derde plaats. "Het wordt weer Froome tegen Contador en ik denk ook dat Nibali meespeelt. Je hebt altijd de grote twee, maar daarachter komt een groepje van een tiental renners in aanmerking voor de derde plaats. Valverde zal ook goed zijn. Hij staat er al een heel seizoen."

Van Den Broeck heeft een duidelijk strijdplan. "De Tour is iets wat ik goed kan. Ik moet drie weken lang met mijn verstand koersen en niet als een gek aanvallen."

De 31-jarige Van Den Broeck kende ook veel tegenspoed in de Tour. In 2011 en vorig jaar gaf hij geblesseerd op. De 101e editie van la Grande Boucle gaat zaterdag van start in Leeds.