Borges: "Cool om tegen Oranje te spelen"

heywoodu

Costa Rica bereidt zich voor op misschien wel de grootste wedstrijd uit zijn voetbalhistorie. Celso Borges kan niet wachten op de aftrap. Na Uruguay, Italië, Engeland en Griekenland is het Nederlands elftal de volgende opponent van Costa Rica. "Ik ben gelukkig  dat we de kans krijgen om tegen zo'n geweldige ploeg te spelen. Ik denk dat het ons niveau alleen maar omhoog zal stuwen", sprak Borges volgens De Telegraaf.

"Ik heb heel veel respect voor wat Nederland heeft gepresteerd. Al zo lang op een zo hoog niveau presteren, is helemaal niet gemakkelijk. Maar wij voetballen graag tegen dit soort teams. Ik vind het eigenlijk heel cool om tegen Nederland te spelen."

Borges is vooral op zijn hoede voor Arjen Robben en Robin van Persie. "Zij zijn ongelofelijk gevaarlijk. Je mag hen geen enkele ruimte geven, want dat straffen ze meedogenloos af. Ik vind Nederland heel sterk dit toernooi, maar dat verbaast me niks, want dat is Nederland in het verleden ook altijd geweest."

Costa Rica en Nederland trappen zaterdagavond om 22.00 uur af. De winnaar staat in de halve finales van het WK tegenover België of Argentinië, die elkaar eerder op de avond al ontmoeten.