Russische politici woedend op 'dief' Capello

Frank (franklop)

Fabio Capello krijgt veel kritiek over zich heen vanuit de Russische politiek. De Italiaan wist zich met Rusland niet te plaatsen voor de tweede ronde op het WK.  Kamerlid Vladimir Zhirinovsky pleit voor een vertrek van Capello bij de Russische voetbalbond. Hij verwacht echter niet dat dat gebeurt.

"Het team heeft verloren en het heeft geen invloed op zijn salaris. Dief!" Capello verdient ongeveer 8,5 miljoen euro per jaar. Igor Anansich, het hoofd van het sportcomité van de Staatsdoema, wil dat Capello zich komt verantwoorden voor de zwakke prestaties van Rusland. "De huidige nationale ploeg is de zwakste in de laatste 15 tot 20 jaar", meent hij.

Rusland wist in Brazilië geen enkele wedstrijd te winnen. Met twee punten eindigde het team van Capello als derde in groep H, achter België en Algerije. Capello werd in juli 2012 de opvolger van Dick Advocaat.

De kans dat Capello opstapt als bondscoach, lijkt inderdaad niet heel groot. Hij verlengde kort voor aanvang van het WK zijn contract namelijk nog tot medio 2018. Dan wordt de mondiale eindronde in Rusland gespeeld.