Depay: "Een kick om hun niveau te halen"

heywoodu

Memphis Depay maakt naam op dit WK. De PSV'er speelt een fantastisch toernooi, speelt samen met Robin van Persie en trainer onder Patrick Kluivert, zijn twee idolen. "Het is waarvoor je voetballer bent geworden. Om dat soort dingen mee te maken", zegt de aanvaller in gesprek met Helden Online. Ook Nigel de Jong, Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn voorbeelden voor de talentvolle speler.

“Ik speel met geweldige spelers, ik kijk erg tegen ze op", vervolgt Depay, die zich probeert op te trekken aan de grote namen. “Dat is voor mij echt een kick om hun niveau te halen. Om net zo goed als zij af te ronden, om ook geen bal te verliezen tijdens een positiespel. Ik wil meedoen met de grote jongens. Ik heb het voordeel dat ik twintig ben en zij mij dingen meegeven."

Depay leert veel van Van Persie. “Hij heeft de ervaring, de kennis. Hij kwam daar zelf mee, dat is verder gegroeid, heel mooi, heel natuurlijk. Dat waardeer ik heel erg. Hij heeft zelf niet die hulp gehad toen hij jong was. Dat vind ik heel mooi. Ook met Robben, Sneijder en De Jong praat ik veel. Ik voel me gezegend."

Depay kwam dit toernooi al drie keer als invaller in actie. Met twee doelpunten en een assist was hij van grote waarde voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.