Scolari: "Aanvallen als op Neymar eerder meegemaakt met Ronaldo"

heywoodu

Luiz Felipe Scolari is niet gediend van de vele overtredingen die op Neymar worden gemaakt. Het doet de keuzeheer denken aan zijn tijd als bondscoach van Portugal. Neymar is dit WK goed op schot met vier doelpunten in evenzoveel wedstrijden. Dat is ook de tegenstanders van Brazilië niet ontgaan, want Neymar wordt vaak onrechtmatig naar de grond gewerkt. 

"Ik heb dit tijdens Euro 2004 ook al meegemaakt, toen ik bondscoach van Portugal was", laat Scolari weten aan La Gazzetta dello Sport. "Destijds was het Cristiano Ronaldo die het doelwit was. Altijd kreeg hij 'speciale' dekking."

"Ik weet nog dat we in de halve finale tegen Nederland speelden en dat hij al na vijf minuten een harde trap kreeg, waardoor hij in de tweede helft niet meer verder kon", vervolgt de Braziliaanse coach. "Neymar ondervindt nu hetzelfde en krijgt dezelfde behandeling."

"Elke wedstrijd eindigt hij met gezwollen benen, al na vijf minuten was het raak tegen Chili." Neymar speelde het duel overigens wel uit, maar is door de vele aanslagen een licht twijfelgeval voor de kwartfinale tegen Colombia. "Ik weet nog niet of hij op tijd hersteld is", besluit Felipão.