Touré: "We zijn toch maar Afrikanen"

heywoodu

Yaya Touré heeft zijn ongenoegen uitgesproken over de vroege uitschakeling van Ivoorkust op het WK in Brazilië. Ivoorkust had in de laatste poulewedstrijd tegen Griekenland voldoende aan een gelijkspel om de tweede ronde te bereiken. Bij een stand van 1-1 kregen de Grieken in de slotfase een dubieuze penalty. Georgios Samaras werd geraakt door Giovanni Sio, maar een strafschop leek wat overdreven.

Toch mocht Samaras van elf meter aanleggen: 2-1. "Eens te meer stond de scheidsrechter niet aan onze zijde", zei Touré tegen France Football. "Tegen Japan hadden we al minstens twee penalty's moeten krijgen en tegen Griekenland incasseren we er één die compleet onterecht is."

"Natuurlijk kan het niemand wat schelen, want ach: het is 'maar' een Afrikaans team. We hadden iets geweldigs kunnen presteren, maar deze vergissing besliste er anders over. Een schandaal noem ik dat, maar helaas liggen er niet al te veel mensen van wakker."

Ivoorkust begon het WK nog met een 2-1 zege op Japan, maar daarna was kwartfinalist Colombia met dezelfde cijfers te sterk. Schrale troost voor de Ivorianen: inmiddels is ook Griekenland uitgeschakeld.