[Vid] [WBD] Kyrgios stunt tegen Nadal

Boris (borisz)

Nick Kyrgios heeft op Wimbledon voor een daverende verrassing gezorgd door Rafael Nadal te verslaan. De 19-jarige Australiër klopte de tweevoudig kampioen met 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5) en 6-3. Kyrgios staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van een grandslamtoernooi.

Kyrgios gaf op eigen service nauwelijks kansen weg. In totaal produceerde de Australiër 37 aces. Nadal kreeg pas in de twaalfde game van de tweede set zijn eerste breakpoints. In de vierde set plaatste Kyrgios in de vierde game de beslissende break. Hij sloot af met een ace.

Mooi punt van Nick Kyrgios. (Bron: Vine)

In zijn eerste Wimbledon neemt Kyrgios het in de kwartfinale op tegen Milos Raonic. De als achtste geplaatste Canadees won met 4-6, 6-1, 7-6 (4) en 6-3 van de Japanner Kei Nishikori. Raonic sloeg 35 aces en werd alleen in de eerste set een keer gebroken.

Lucie Safarova drong in het vrouwentoernooi als eerste door tot de halve finale. De Tsjechische won binnen een uur met 6-3 en 6-1 van Ekaterina Makarova. Safarova sloeg 24 winners waarvan acht aces. Het is voor het eerst dat ze in de halve finale van een grandslamtoernooi staat.