Neymar: "Gouden Schoen interesseert me niet"

heywoodu

Neymar maakt met vier doelpunten een goede kans om topscorer van het WK te worden. De Braziliaan mikt echter alleen op de wereldtitel. Tot nu toe maakte Neymar evenveel goals als Thomas Müller en Lionel Messi, terwijl James Rodríguez met vijf goals het lijstje aanvoert. "Ik wil niet de beste speler zijn en ik wil niet de topscorer zijn. Het enige wat ik wil, is de wereldtitel winnen", sprak Neymar tegen Times of India.

"Dat is waar ik altijd van heb gedroomd. Het maakt niet uit hoe het gebeurt. Ik wil alleen maar voetballen en mijn teamgenoten helpen. Ik hoop dat de droom eindigt met het winnen van het WK. Niet door alleen maar te scoren, maar ook door alles te doen om Brazilië te laten winnen."

Brazilië balanceerde in de achtste finales tegen Chili op het randje van de afgrond. Pas na strafschoppen waren de Chilenen verslagen. "We hebben die wedstrijd echt geleden. Mijn tranen na afloop waren tranen van geluk. Het verlangen om te winnen en de volgende ronde te halen waren erg groot."

"We wisten dat we tegen een geweldig team zouden spelen, maar we hadden geen angst", aldus Neymar, die zelf de laatste Braziliaanse strafschop nam. "Ik was kalm en niet bang. Angst verwijdert de wil om te winnen."