Mourinho: "Robben versiert penalty's"

heywoodu

José Mourinho vindt dat Arjen Robben soms te makkelijk naar de grond gaat om een vrije trap of een strafschop te krijgen. De Portugees, die met Robben samenwerkte bij Chelsea, reageert daarmee op de ophef die ontstond nadat de Oranje-speler zondag tegen Mexico een strafschop kreeg. "Robben was één van mijn spelers, dus ik weet als geen ander dat hij een geweldige voetballer is", vertelt Mourinho tegenover Yahoo.

"Door zijn snelheid en creativiteit worden veel overtredingen op hem gemaakt door tegenstanders die hem anders niet kunnen afstoppen. Ik weet ook dat Robben soms zijn voordeel wil halen door te proberen om een vrije trap of een strafschop te krijgen." Robben ging tegen Mexico in blessuretijd naar de grond, waarna Klaas-Jan Huntelaar de penalty benutte.

Mourinho pleit voor de invoering van technologie, om zo de arbitrage een handje te helpen. "Het is zonde dat een ploeg vindt dat één beslissing veel invloed heeft op het verloop van het toernooi. Ik denk dat scheidsrechters blij zouden zijn met technologie, waarbij een vierde official op een videoscherm kan meekijken."

"Maar het is ook belangrijk dat de spelers op het veld gewoon eerlijk zijn tegenover de scheidsrechters", gaat de Chelsea-coach verder. "De realiteit is echter dat niet iedere speler dat doet, en dat maakt het soms erg moeilijk voor de arbiters."