Caldas nieuwe bondscoach hockeymannen

Boris (borisz)

Max Caldas is de nieuwe coach van de Oranjemannen. Dinsdagmiddag maakte de KNHB bekend dat Caldas Paul van Ass opvolgt, die na het WK zijn contract niet verlengd zag worden. Caldas, die de overstapt maakt van de Nederlandse vrouwen, is aangesteld tot en met het WK van 2018.

De Argentijn kwam in het najaar van 2010 aan het roer bij de Oranjevrouwen, waarmee hij onder meer goud op de Spelen van Londen en het WK in Den Haag veroverde. Wie hem bij de vrouwen opvolgt, is nog niet bekend. "Het is een enorme eer voor mij en een prachtige nieuwe uitdaging om bondscoach te worden van de Oranjemannen. Ik kijk terug op een waanzinnige periode met de Oranjevrouwen: ik ga ze erg missen en wil ze bedanken voor wat ze mij allemaal hebben gegeven."

Het is niet de eerste keer dat de oud-international een mannenploeg gaat coachen. Van 2006 tot 2008 was hij de oefenmeester van Amsterdam, waarna hij de hoofdstedelingen verruilde voor Bloemendaal.

Voor de 41-jarige Caldas wacht nu de taak om de Oranjemannen weer op het juiste spoor te zetten. De laatste keer dat de ploeg een grote prijs pakte, was in 2000 tijdens de Spelen van Sydney. Het eerst volgende officiële toernooi voor de Oranjemannen is de 35ste Champions Trophy in Bhubaneswar in India, van 6-14 december 2014.