Van Persie: "Wij zijn stukjes van de grote puzzel"

heywoodu

Robin van Persie kijkt uit naar de kwartfinale tegen Costa Rica. De aanvoerder van Oranje baalt ervan dat middenvelder Nigel de Jong door een blessure niet mee kan doen.

De Jong viel tegen Mexico al vroeg uit met een liesblessure. De controleur ondergaat nog een MRI-scan, maar lijkt voor de rest van het WK niet meer inzetbaar. Van Persie ziet De Jong als een belangrijke schakel binnen het Nederlands elftal. De Amsterdammer stond in alle WK-duels in de basis.

Van Persie vindt de afwezigheid van De Jong een gemis. "Al moet ik zeggen dat Daley (Blind) het hartstikke goed heeft gedaan op zijn plek", zei de topscorer aller tijden van Oranje tegen het Algemeen Dagblad. “Dat is ook onze kracht. Wie er ook uitvalt, vroeg of laat, het wordt opgevuld."

"Toen Louis van Gaal het systeem switchte, hoefde hij dat niet eens aan te geven. Wij zagen dat Memphis Depay erin kwam. We gingen 4-3-3 spelen. Ik zag de wissel en dacht: 'Oké, boem, 4-3-3. Dat gaan we doen'. We weten in het veld precies wat er gaat gebeuren", aldus Van Persie.

De Rotterdammer beschouwt zichzelf niet als onderdeel van een 'gouden driehoek' met Wesley Sneijder en Arjen Robben. "Zo beleven wij dat zelf niet. We zijn allemaal stukjes van de grote puzzel. We doen het met zijn allen, dat is volgens mij wat wij uitstralen", besluit de aanvoerder van Nederland.