Robben: "Colombiaan Rodríguez is goed"

heywoodu

Arjen Robben wordt door velen gezien als één van de beste spelers op het WK in Brazilië. De aanvaller van het Nederlands elftal is zelf onder de indruk van James Rodríguez.

Robben scoorde tot nu toe drie keer voor Oranje op het WK. Tegen Spanje (1-5) vond de viceaanvoerder twee keer het net en tegen Australië (2-3) maakte hij de openingstreffer. In de groepsfase en de achtste finale tegen Mexico was Robben vaak dreigend met zijn dribbels en schoten.

De aanvaller van Bayern München kreeg zondag tegen de Mexicanen een discutabele penalty, waarna Klaas-Jan Huntelaar Oranje naar de kwartfinale schoot. Komende zaterdag rekent men in Nederland weer op de kwaliteiten van Robben. Costa Rica is de volgende tegenstander in Arena Fonte Nova.

Robben ziet zichzelf niet als de beste speler op het WK. "Ach, dat weet ik niet, er zijn wel meer jongens die een goed toernooi spelen, zoals die jongen van Colombia (James Rodríguez). En ik kan er nog wel vier, vijf of zes opnoemen", aldus de oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid tegen het ANP. James staat op vijf doelpunten. Met de topscorerslijst is Robben niet bezig. 

"Ik ben alleen bezig met de ploeg, daar wil ik belangrijk voor zijn. Ik ben heel trots op hoe we alles momenteel uitvoeren. Vooral de teamspirit die heerst, maakt op mij indruk", besluit Robben. De Bedummer staat net als Robin van Persie op drie doelpunten. Memphis Depay (2), Leroy Fer, Wesley Sneijder, Stefan de Vrij en Huntelaar maakten de overige doelpunten voor Nederland.