Dutch Food Valley Classic wordt Arnhem Veenendaal Classic

Boris (borisz)

De Dutch Food Valley Classic heeft een nieuwe naam. De wielerkoers zal voortaan door het leven gaan als de Arnhem Veenendaal Classic. De wedstrijd, die sinds 1985 verreden wordt, begon onder de naam Veenendaal-Veenendaal. De koers wordt dit jaar verreden op vrijdag 22 augustus.

Anders dan voorheen zal er nu in Arnhem gestart worden. Het peloton vertrekt vanaf de Markt en gaat via de Posbank naar Veenendaal. Het publiek werd gevraagd om met een nieuwe naam voor de koers te komen. Uit de inzendingen heeft het bestuur voor deze naam gekozen. 

Vorig jaar was het lang onzeker of de koers van start zou kunnen gaan. Mede door steun van de gemeenten Veenendaal en Arnhem is de wedstrijd gered. "Met de nieuwe naam Arnhem Veenendaal Classic geven we duidelijk aan waar de koers wordt verreden en welke gemeenten zich hebben verbonden aan de wielerkoers", aldus bestuursvoorzitter Job van Schuppen.

De Arnhem Veenendaal Classic zal zoveel mogelijk ProTour-ploegen aan de start te krijgen, maar wordt zeer lastig vanwege de overvolle kalender. Volgens koersdirecteur Thijs Zonneveld worden het vier a vijf ProTour ploegen. Dit wordt aangevuld met ongeveer zes of zeven ProContinentale ploegen. Zonneveld kon nog geen namen noemen van ploegen die mee gaan doen.