Robben: "Ik ben wel eens beter geweest"

heywoodu

Arjen Robben was tot dusver een van de grootste blikvangers van dit WK. Toch wil de 30-jarige aanvaller niet spreken van 'de vorm van zijn leven'. Tijdens de openingswedstrijd van Oranje tegen Spanje (5-1 zege) kreeg Robben al miljoenen ogen op zich gericht. Met twee treffers had hij een belangrijk aandeel in de afslachting van de Wereldkampioen, en ook tegen Australië (3-2 winst) vond hij het net.

Media uit binnen- en buitenland beschrijven de indrukwekkende vorm van Robben als 'de vorm van zijn leven'. "Ik kijk daar toch wat anders tegenaan", reageert hij ten overstaan van NUsport. "In de afgelopen jaren zijn er volgens mij best periodes geweest dat ik nog beter was."

"Ik zeg niet dat het momenteel niet goed gaat hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar misschien valt mijn goede vorm nu meer op omdat ik al langere tijd fit ben. Ik heb de kracht en de snelheid. De acties zitten er ook lekker in."

Zijn indrukwekkende vorm op het WK volgt op een even indrukwekkende voetbaljaargang in dienst van Bayern München. "Bij Bayern heb ik al een goed seizoen achter de rug, dus het verrast me niet dat ik die lijn heb kunnen doortrekken", zegt Robben daarover.

"Maar het geeft wel een fijn gevoel dat ik makkelijk wegkom van mijn tegenstanders. Soms krijg ik nog een trap of duw mee, maar het lukt me om toch te blijven staan en door te versnellen. Fysiek zit het gewoon goed in elkaar."

In het Mexicaanse kamp valt de naam van Robben regelmatig, in aanloop naar de achtste finale tegen Oranje van zondagavond. Robben is niet bang voor een 'speciale behandeling'. "Ik vind het prima als die Mexicanen straks alleen mij willen dekken. Dan komen er weer andere spelers vrij. Nee, ik heb niet het gevoel dat het team afhankelijk van mij is."