Oranje met Fer richting Fortaleza

heywoodu

Het Nederlands elftal is vertrokken richting speelstad Fortaleza. Ook de geblesseerde Leroy Fer stapt in het vliegtuig. Fer raakte deze week op de training geblesseerd aan zijn hamstring. Hierdoor ontbreekt hij in de selectie van Louis van Gaal voor het duel met Mexico. Een flinke tegenvaller voor de middenvelder, aangezien hij maandag nog een belangrijke treffer maakte tegen Chili.

Oranje stapte vrijdag om half tien lokale tijd in het vliegtuig naar Fortaleza. Deze stad ligt een stuk noordelijker dan het basiskamp in Rio de Janeiro, waardoor de klimatologische omstandigheden heel anders zijn.

Van Gaal heeft een iets minder dan twee dagen de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op het treffen met Mexico. De aftrap van deze achtste finale is aankomende zondag om 13.00 uur lokale tijd. In Nederland is dat 18.00 uur.

Het Nederlands elftal kan, op de belssure van Fer na, zonder zorgen toewerken naar de wedstrijd tegen de Mexicanen. Bruno Martins Indi is momenteel herstellende van de hersenschudding die hij tegen Australië opliep. Het is nog niet duidelijk of de Feyenoorder kan spelen zondag.