Sánchez maakt zich zorgen om arbitrage tegen Brazilië

heywoodu

Alexis Sánchez speelt komende zaterdag met Chili de achtste finale tegen Brazilië. De aanvaller komt dan enkele teamgenoten tegen. Chili werd achter Nederland tweede in groep B en komt derhalve uit tegen de winnaar van groep A, gastland Brazilië. Alexis Sánchez kijkt uit naar dit beladen duel. Op de WK's van 1962, 1998 en 2010 werden de Chilenen door Brazilië uitgeschakeld.

Sánchez heeft een hoge pet op van de Seleção, die enkele clubgenoten van hem herbergt. "Ik denk dat Brazilië de ploeg is met de beste verdediging", aldus de aanvaller tegen diverse media. "Ze hebben veel kwaliteit in de ploeg, maar ik ben blij dat ik tegen Brazilië en Neymar mag spelen."

Het feit dat Brazilië het gastland is en in de openingswedstrijd werd bevoordeeld door de arbitrage tegen Kroatië, baart Sánchez zorgen. "Ik heb wel wat zorgen over de scheidsrechter ja, maar we zullen het zaterdag wel zien."

"Maar ik vind het vooral leuk om tegen mijn teamgenoten Neymar en Daniel Alves te spelen. Ik ga echt genieten op het veld. Als wij gewoon onze taken uitvoeren, denk ik dat we wel kans maken. Maar ik respecteer de tegenstander absoluut", besluit de behendige spits.