Shaw maakt transfer naar United bekend

Frank (franklop)

Luke Shaw rondt op korte termijn zijn transfer af naar Manchester United. Op Twitter heeft de linksback zijn komst al aangekondigd. Shaw onderging vrijdag een medische keuring op trainingscomplex Carrington en deze leverde geen problemen op.

Derhalve rondt de linksback van Southampton zijn transfer een dezer dagen volledig af. Met de transfer is 37,5 miljoen euro gemoeid. De linksback was zelf al eerder akkoord met Manchester United, en nadat de clubs ook tot een overeenkomst kwamen, vloog de 18-jarige linkspoot naar Manchester voor de medische keuring. Inmiddels heeft Shaw zijn Twitter-profiel aangepast naar 'Speler van Manchester United'.

Shaw is de tweede grote aankoop sinds bekend is dat Louis van Gaal komend seizoen manager is bij United. Donderdag werd de transfer van Athletic Bilbao-middenvelder Ander Herrera al bekend gemaakt.

United zat al langer achter Shaw aan, maar Southampton wilde de talentvolle verdediger niet kwijt. Omdat The Saints nog bezig waren met het aantrekken van een nieuwe manager, moest de transfer tot na het WK wachten. Engeland werd namelijk voortijdig uitgeschakeld, waardoor Shaw al weer vertrokken is uit Brazilië.