Chinese Canadees hakt vriendin in stukken

Redactie

Een Canadees van Chinese afkomst is donderdag veroordeeld voor het in mootjes hakken van zijn ex-vriendin. Jiang Chunqi bracht Liu Guanghua om omdat zij hem had ingeruild voor een ander, stelt het openbaar ministerie.

Jiang verdwijnt voor de rest van zijn leven achter de tralies. Hij hield zelf vol dat het zijn bejaarde moeder was die Liu (41) doodde en in stukken sneed. De 66-jarige vrouw verdacht haar schoondochter van het stelen van haar sieraden, aldus de verdediging.

Jiang zou zijn moeder slechts hebben geholpen het lijk zoek te maken. Hij bekende dat hij lichaamsdelen van zijn ex in de gootsteen heeft afgespoeld en ze in plastic tasjes verpakt heeft weggegooid. Stoffelijke resten van Liu zijn opgedoken in de Niagara-watervallen en op verschillende plaatsen in Toronto.

De aanklager maakte korte metten met die lezing, omdat Jiangs terminale, inmiddels overleden, moeder simpelweg niet in staat zou zijn geweest een sterke jonge vrouw om te brengen 'zonder ook maar een schrammetje op te lopen'. Het lijk van Liu, een alleenstaande moeder van drie kinderen, was zwaar toegetakeld met onder meer veertig 'hakwonden' die waarschijnlijk met een vleesbijl zijn toegebracht. In de kelder van Jiangs woning en de kofferbak van zijn auto vond de politie bloedsporen van Liu.

Jiang en Liu hadden vier jaar lang een knipperlichtrelatie.