Bende Brabantse ladingdieven opgerold

Redactie

Zes mannen uit Eindhoven en Geldrop zijn deze week aangehouden op verdenking van grootschalige ladingdiefstal. Ze gingen volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie meerdere nachten per week op pad om vrachtwagens leeg te halen.

De bende ladingdieven trok de afgelopen twee maanden door het zuiden en oosten van het land. Ze bedwelmden vrachtwagenchauffeurs, vermoedelijk om te voorkomen dat ze betrapt werden. De dieven maakten onder meer tientallen televisies en tientallen dozen Lego buit.

In Leende werd een man aangehouden op verdenking van heling. Vier van de verdachten van de diefstallen werden tijdens het onderzoek al eens aangehouden voor poging tot ladingdiefstal. Ze pakten hun criminele activiteiten direct na hun vrijlating weer op, soms al dezelfde nacht.

Bij de doorzoeking van panden in Eindhoven, Geldrop, Leende en Maasbracht werd beslag gelegd op gestolen televisies, enkele duizenden euro's, dure horloges, drie auto's en verschillende stanleymessen. Bij de vermoedelijke heler uit Leende zijn een partij Adidas-schoenen en een partij parfum in beslag genomen.