Maradona neemt het op voor bijtende Suárez

Frank (franklop)

Diego Maradona vindt dat Luis Suárez veel te hard is gestraft voor het bijten van zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini. Volgens de Argentijnse voetballegende zijn er op het WK wel zwaardere overtredingen gemaakt. "Er was contact, maar dit is voetbal", zei Maradona op de Venezolaanse televisie.

De FIFA schorste Suárez voor negen interlands en de Uruguayaan mag zich vier maanden niet in een stadion vertonen. Daardoor kan hij pas eind oktober weer in actie komen voor zijn club Liverpool. "Wie denken jullie wel dat jullie zijn? ", richtte Maradona zich tot de wereldvoetbalbond. "Waarom sturen jullie hem niet meteen naar Guantanamo Bay?"

Aan het eind van de uitzending trok Maradona een shirt aan met de boodschap: Luisito, wij zijn met je. Ook de regering van Uruguay sprak zijn steun uit aan de sterspeler van het Zuid-Amerikaanse land, terwijl de voetbalbond al aankondigde in beroep te gaan tegen de straf.

Op het vliegveld van Montevideo stond een groep fans de aanvaller donderdagavond op te wachten, maar hij is nog altijd in Brazilië. Wanneer hij terugkeert, is niet duidelijk. Zonder Suárez neemt Uruguay het in de achtste finales van het WK op tegen Colombia.