Verschijningsdatum Pacific Rim 2 bekend

dekatophetspek

Universal heeft de verschijningsdatum van Pacific Rim 2 vandaag bekendgemaakt. Het vervolg op de succesvolle monsterfilm van Guillermo del Toro zal vanaf 7 april 2017 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien. Del Toro zal ook bij deze productie op de regiestoel plaatsnemen.

In 2013 verscheen de film Pacific Rim, met in de hoofdrollen Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi en Charlie Day, in de bioscopen. De film speelde zich af in een futuristische wereld waar gigantische zeemonsters het voortbestaan van de planeet bedreigden. De enige manier om deze gigantische wezens te lijf te kunnen gaan was met megagrote robots, die door menselijke piloten bestuurd worden. De door Warner Bros. uitgebrachte sciencefiction-film van Del Toro bracht wereldwijd zo'n dikke 300 miljoen euro op.

Het scenario van Pacific Rim 2 zal worden geschreven door Zak Penn, die eerder naam maakte met zijn scripts voor onder meer X2, X-Men: The Last Stand, The Incredible Hulk en The Avengers. Naast Del Toro zullen ook Thomas Tull en Jon Jashni weer meewerken als producers van deze film, terwijl ook Mary Parent, Callum Greene en Jillian Share zullen terugkeren als uitvoerend producent van Pacific Rim 2.