[Groep H] Uitslag Zuid-Korea - België

Stefan (sportfreak)

België is geslaagd in zijn missie door groepswinnaar te worden na een 1-0 zege op Zuid-Korea. De winnende treffer werd gemaakt door Jan Vertonghen.

Beide ploegen werden niet echt gevaarlijk, al was de opvallendste man op het veld toch Dries Mertens. De buitenspeler was zoals altijd ijverig en schoot vanuit alle hoeken op goal. De grootste kans was ook voor de oud-PSV'er. Via een gelukje ontving Mertens de bal, maar vrij voor de keeper schoot hij huizenhoog over.

Op slag van rust kregen de Belgen een fikse tegenvaller te verwerken. Steven Defour verloor zijn hoofd en stapte door op de benen van Kim. De scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart trekken. De middenvelder van FC Porto vertrok schuldbewust naar de kleedkamer en Belgie moest in de tweede helft met tien man verder.

Een kwartier voor tijd kwam Belgie in ondertal toch op voorsprong. Invaller Origi schoot hard maar niet zuiver op goal. Ondanks dat kon doelman Kim de bal niet pakken en kwam het leer terug het veld in. De mee opgekomen linksback Jan Vertonghen kon eenvoudig de 1-0 maken.

Zuid-Korea verdiende een compliment voor de manier waarop ze na de achterstand bleven voetballen. De Aziaten gingen er nog even voor en zaaiden nog een aantal keer paniek in de Belgische defensie. Aan de andere kant was invaller Hazard nog een keer gevaarlijk, maar het bleef bij de goal van Vertonghen.

Die goal betekende dat het verhaal voor Zuid-Korea uit was. Algerije gaat samen met Belgie mee naar de knock-outfase van het toernooi. De ploeg van Wilmots zette een record neer door alledrie de groepsduels te winnen en gaat het in de achtste finale opnemen tegen de Verenigde Staten.

Zuid-Korea

0 - 1

België

     77' Vertonghen 
 
 Gele kaart: Hong Jeong-ho, (Zuid-Korea), Dembélé, (België)
 Rode kaart: , Defour (45) (België)
 
Stadion: Novo Estádio do Corinthians, São Paulo
Toeschouwers: 61.397
Arbiter: Williams (Aus)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kim Seung-gyu
Lee Yong
Hong Jeong-ho
Kim Young-gwon
Yun Suk-young
Lee Chung-yong
Han Kook-young (Lee Keun-ho/46)
Koo Ja-cheol
Ki Sung-yueng
Son Heung-min (Ji Dong-won/73)
Kim Shin-wook (Kim Bo-kyung/66)
  Courtois
v.d.Borre
Van Buyten
Lombaerts
Vertonghen
Fellaini
Defour
Dembélé
Januzaj (Chadli/60)
Mirallas
Mertens (Origi/59)