[WBD] Federer overtuigend door, monstertiebreak Isner

heywoodu

Roger Federer heeft zich op Wimbledon zonder al te veel moeite geplaatst voor de derde ronde. De zevenvoudig winnaar had weinig te duchten van de Luxemburgse qualifier Gilles Muller. Vorig jaar leed de Zwitser in de tweede ronde nog een sensationele nederlaag tegen de Oekraïner Sergey Stakhovsky.

Federer overtuigde in zijn openingswedstrijd al door tegen Paolo Lorenzi maar vijf games in te leveren. In de volgende ronde stuit de nummer vier van de plaatsingslijst op de winnaar van de partij tussen Marcel Granollers (30) en Santiago Giraldo.

Ook Federers landgenoot Stanislas Wawrinka plaatste zich voor de volgende ronde. De winnaar van de Australian Open en nummer vijf van de plaatsingslijst won met 7-6 (6), 6-3, 3-6 en 7-5 van de Taiwanees Yen-Hsun Lu.

John Isner bereikte de derde ronde ten koste van Jarkko Nieminen. Opvallend was vooral de tiebreak van de eerste set, die de Amerikaan met 19-17 naar zich toe trok. Hij kwam daarbij dicht in de buurt van het record van Björn Borg, die in 1973 op Wimbledon een tiebreak won met 20-18. Isner, die in Londen al in de recordboeken staat door zijn ruim elf uur durende partij in 2010 tegen Nicolas Mahut, versloeg Nieminen met 7-6 (17), 7-6 (3) en 7-5.