[Groep G] Uitslag Portugal - Ghana

Sjors (Sj0rSz)

Het WK voetbal is voorbij voor zowel Portugal als Ghana. De Portugezen wonnen het duel nog wel met 2-1 van de Afrikanen, maar de 1-0 zege van Duitsland op de Verenigde Staten was voor die landen voldoende om door te gaan naar de achtste finales.

Voor de pauze was Portugal iets sterker dan Ghana. Christiano Ronaldo was binnen twintig minuten tot drie keer toe dichtbij een treffer, maar hij trof de lat en zag zijn inzet twee keer gestopt worden door de Ghanese keeper.

Toch gingen de Portugezen met een 1-0 voorsprong rusten. De ploeg had daar wel de hulp van Ghana voor nodig. Boye schoot de bal namelijk achter zijn eigen doelman, nadat Veloso deze in eerste instantie voorzette. Ook Ghana kreeg voor de thee een aantal mogelijkheden. De gevaarlijkste was voor Gyan, die met twee kopballen het net echter niet wist te bollen.


Het moment van Boye, die de bal na dit moment in eigen doel werkt (PRO SHOTS / Action Images)

Na de pauze lukte het Gyan wel om te scoren. Een zeer fraaie voorzet van Asamoah kwam op het hoofd van de voetballer terecht, waarna het doelpunt een feit was. Vlak daarvoor had Waris ook al een uitgelezen kans, maar zijn inzet faalde.

In het vervolg bleef Ghana jagen op de benodigde tweede goal om de volgende ronde veilig te stellen. Maar zoals zo vaak in het voetbal, viel deze uiteindelijk aan de andere kant. Dauda bokste de bal voor de voeten van Ronaldo, waarna de aanvaller zijn eerste doelpunt op het WK maakte.

Deze treffer van Ronaldo was echter niet voldoende, aangezien Portugal er nog drie nodig had. De ploeg slaagde daar niet meer in, waardoor de Portugezen net als Ghana op huis aan kunnen.


Portugal

2 - 1

Ghana

 30' Boye (e.d.)
 80' Ronaldo
   57' Gyan 
 
 Gele kaart: Moutinho (Portugal), Afful, Waris, J. Ayew (Ghana)
 
Stadion: Estádio Nacional de Brasília, Brasilia
Toeschouwers: 67.540
Arbiter: Shukralla (Brn)
 
Opstelling:   Opstelling:
Beto (Eduardo/89)
Pereira (Varela/61)
Pepe
Alves
Veloso
William
Moutinho
Amorim
Nani
Eder (Vieirinha/69)
Ronaldo
  Dauda
Afful
Boye
Mensah
Asamoah
Atsu
Rabiu (Acquah/76)
Agyemang-Badu
A. Ayew (Wakaso/82)
Gyan
Waris (J. Ayew/71)