Eigenaar goudzaak verdachte steekpartij

Redactie

De mede-eigenaar van een goudinkoopzaak in Amsterdam-West, die donderdag betrokken raakte bij een steekpartij, is door justitie als verdachte aangemerkt. Bij het incident kwam een nog onbekende persoon om het leven. De mede-eigenaar raakte zelf ook gewond.

Aan het eind van de ochtend werden twee mannen met steekwonden aangetroffen in de De Clercqstraat en om de hoek in de Elisabeth Wolffstraat. Ze waren uit de winkel gekomen en moesten met grote spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht, waar een van hen overleed.

Het is niet bekend wie gestoken heeft en of er sprake was van een overval of een ruzie. Doordat de mede-eigenaar is aangemerkt als verdachte, heeft hij volgens het OM meer rechten dan als getuige. Zo kan hij zwijgen en een advocaat in de arm nemen. Hij is overigens niet aangehouden, zei een woordvoerder. Op dit moment ligt hij nog in een ziekenhuis. Zijn toestand is onbekend.

Dit deel van Amsterdam-West is de laatste tijd vaker het toneel van gewelddadige incidenten. Eind mei vond een schietpartij plaats bij een overval op een juwelier in de Jan Evertsenstraat. Daarbij raakte de juwelier lichtgewond. Korte tijd later was er een gewapende overval op een café in de buurt.

Mede-eigenaar juwelier verdachte steekpartij
Eigenaar goudzaak verdachte steekpartij (Foto: ANP)