Pasveer bindt zich voor drie jaar aan PSV

heywoodu

Remko Pasveer heeft een contract voor drie jaar getekend bij PSV. De 30-jarige doelman komt transfervrij over van Heracles Almelo. Pasveer sluit donderdagmiddag direct aan voor de eerste training van het seizoen. In Eindhoven moet de keeper de concurrentie aangaan met Jeroen Zoet.

Pasveer begon zijn carrière in 2003 bij FC Twente, maar was daar vooral reservekeeper achter Cees Paauwe en Sander Boschker. In 2006 stapte hij over naar Heracles, waar hij Martin Pieckenhagen voor zich moest dulden. Na twee seizoenen verhuurd te zijn aan Go Ahead Eagles werd Pasveer in 2010 eerste doelman in Almelo.

In het shirt van Heracles speelde Pasveer 136 wedstrijden in de Eredivisie. De doelman had direct een goed gevoel bij PSV. "PSV is een club die op alle gebieden bij mij past", zegt hij op de website van zijn management Sport-Promotion. "Dat gevoel werd na gesprekken met technisch directeur Marcel Brands en keeperstrainer Ruud Hesp alleen maar sterker."

Pasveer heeft de toezegging gekregen dat hij een eerlijke kans krijgt in de strijd met Zoet. "Ik zal er alles aan doen om het maximale uit mezelf te halen", zegt de doelman, die vijf keer uitkwam voor Jong Oranje. "PSV is een topclub die strijdt voor de prijzen. Hier moet je altijd winnen en als doelman moet je er altijd staan."