Deschamps: "Kan de vreugde niet verpesten"

Frank (franklop)

Dankzij een doelpuntloos gelijkspel tegen Ecuador greep Frankrijk woensdagavond de groepswinst in Groep E. Didier Deschamps is trots op zijn spelers. Op basis van de overtuigende eerste twee groepsduels groeide Frankrijk uit tot serieuze titelkandidaat. Volgens Deschamps staan zijn spelers na het resultaat van woensdagavond weer met beide benen op de grond.

"Het is niet mijn taak om de mensen te kalmeren", zei hij tijdens een persconferentie. "Sommige mensen dachten dat we de koningen van de wereld waren na de zege op Zwitserland (5-2, red.), maar Ecuador heeft kwaliteit getoond. We gaan niet iedere wedstrijd met 3-0 winnen. Iedere wedstrijd is lastig."

Ondanks het uitblijven van een doelpunt tegen Ecuador blikt Deschamps tevreden terug op de groepsfase. "Zij verdedigden erg goed. Wij kregen erg veel mogelijkheden, maar waren niet zo effectief als de vorige wedstrijden. Maar ik houd geen negatieve herinneringen over aan deze wedstrijd, en dit duel kan de vreugde van het bereiken van de volgende ronde ook niet verpesten."

De volgende horde op weg naar de Wereldtitel is Nigeria. Ondanks een 3-2 nederlaag tegen Argentinië kwalificeerden The Super Eagles zich woensdag voor de achtste finales.

Deschamps verwacht een zware dobber te hebben aan de Nigerianen. "Nigeria is een erg sterk team. Ze kunen erg goed verdedigen en hebben enorm veel snelheid. Het zal voor iedereen een moeilijke wedstrijd worden, en we zullen moeten vechten."