Lotus overweegt Mercedes-motoren voor 2015

Peterselieman

Het Lotus F1 Team overweegt om vanaf 2015 te gaan racen met Mercedes-motoren. Nu rijdt het team uit Enstone nog met Renault-krachtbronnen rond, maar tussen beide partijen zijn diverse conflicten. Zo betaalde Lotus niet altijd op tijd de rekeningen, terwijl de motoren niet altijd even betrouwbaar zijn.

Lotus F1 Team is de voortzetting van het team dat jarenlang fabrieksteam van Renault was. De banden met het Franse merk gaan al terug tot 1995 toen Benetton met motoren van Franse makelij ging rijden. Dit jaar blijft deze krachtbron achter bij de prestaties van de Mercedessen en is de combinatie met de Lotus zowel niet betrouwbaar als snel. Een overstap naar Mercedes kan een nieuwe boost geven en de sponsoren binnenboord houden.

Mercedes heeft vanaf volgend jaar weer de capaciteit om een extra team te beleveren. McLaren maakt de overstap naar Honda, waardoor er met het fabrieksteam Mercedes, Force India en Williams drie teams overblijven. Wel zal het Stuttgartse bedrijf eisen gaan stellen, zoals over de kredietwaardigheid van Lotus. Daarnaast moet goed gekeken worden of de merknamen elkaar niet bijten.