Uruguay traint zonder omstreden Suárez

heywoodu

Luis Suárez heeft woensdag de training van Uruguay laten schieten. De spits liet zijn gezicht niet zien bij de uitlooptraining van de ploeg. Dat meldt de Britse televisiezender ITV. Uruguay plaatste zich dinsdag ten koste van Italië voor de achtste finales van het WK. Na afloop praatte echter niemand daarover, want alle ogen waren weer eens gericht op Suárez.

Tegen Engeland viel de ster van Liverpool nog positief op met twee goals, maar nu moet hij vrezen voor het einde van zijn WK. Het bijtincident met Giorgio Chiellini is het gesprek van de dag en de FIFA is al een officieel onderzoek gestart. Suárez zette zijn tanden in de linkerschouder van de Italiaanse verdediger.

Scheidsrechter Marco Rodríguez zag het incident tijdens de wedstrijd over het hoofd, waardoor Suárez op basis van televisiebeelden kan worden geschorst. De FIFA heeft die beelden inmiddels opgevraagd. Het is de verwachting dat de Uruguayaan voor meerdere interlands geschorst wordt.

Ondertussen wordt het spelershotel van Uruguay in Belo Horizonte bewaakt door soldaten, meldt The Telegraph. In de loop van de dag keert de nationale ploeg daar vanuit Natal weer terug. Zaterdagavond spelen de Zuid-Amerikanen in de achtste finales tegen Colombia.