FIFA gelooft in sportieve plicht Duitsland

heywoodu

Duitsland en de Verenigde Staten kunnen donderdag samen Portugal uitschakelen, maar de FIFA verwacht dat beide landen voor een overwinning gaan. Duitsland en de VS verzamelden allebei vier punten in twee groepsduels, terwijl Ghana en Portugal er één hebben. De Duitsers kunnen er met een salonremise tegen Team USA dus voor zorgen dat de Portugezen na drie duels al naar huis kunnen.

Wereldvoetbalbond FIFA gelooft echter niet dat de twee landen het op een akkoordje gooien. "We monitoren elk duel zorgvuldig. We geloven in en vertrouwen op de gedachte van fair-play", zei woordvoerster Delia Fischer woensdag volgens het ANP.

"We kunnen niet anticiperen op wat er gaat gebeuren, maar we geloven in de ware sportgeest." Duitsland (doelsaldo 6-2) kan zelfs aan een nederlaag nog genoeg hebben om de volgende ronde te halen, aangezien het doelsaldo van Ghana (-1) en Portugal (-4) beduidend lager is.

Die Nationalelf zal na de teleurstellende wedstrijd tegen Ghana echter iets willen goedmaken. Het team van bondscoach Joachim Löw kwam niet verder dan 2-2. Bovendien zal Duitsland als poulewinnaar willen doorgaan en daarvoor is een gelijkspel voldoende.