Grieken zonder Kone in achtste finales

heywoodu

Griekenland kan in de achtste finales van het WK niet beschikken over Panagiotis Kone. De middenvelder is geblesseerd. Kone moest in de laatste poulewedstrijd van de Grieken tegen Ivoorkust al na twaalf minuten worden vervangen. De speler liep een spierblessure op en die lijkt ernstig te zijn. "Kone zal niet kunnen spelen", bevestigde bondscoach Fernando Santos volgens het ANP.

Griekenland staat zondag in de tweede ronde van het WK tegenover Costa Rica, dat verrassend poulewinnaar werd in een groep met Italië, Uruguay en Engeland. De Grieken eindigden zelf als tweede in hun poule, achter Colombia.

Overigens verwacht Santos dat doelman Orestis Karnezis tegen Costa Rica wel kan spelen. "Het ziet er goed uit. Hij zal fit zijn", aldus de oefenmeester. Karnezis viel tegen Ivoorkust uit met rugklachten.

Op het WK in Brazilië staan ook woensdag weer vier duels op het programma. In groep F speelt Argentinië tegen Nigeria en sluit Bosnië-Herzegovina het toernooi af tegen Iran. Frankrijk staat later op de avond in groep F tegenover Ecuador, terwijl Honduras tegen Zwitserland speelt.