Tabarez verdedigt Suárez en geeft media de schuld

Frank (franklop)

Luis Suárez zette zichzelf tegen Italië voor het oog van de hele voetbalwereld voor schut, maar bondscoach Oscar Tabarez doet zijn best om het zoveelste bijtincident te bagatelliseren. "We zijn hier op het WK. Het gaat niet om de moraal", luidde de opmerkelijke reactie van Tabarez volgens De Telegraaf.

"De scheidsrechter heeft blijkbaar ook niets opgemerkt. Ik wil er niets over zeggen", vervolgde de bondscoach. "Er zijn in deze match belangrijkere dingen gebeurd. Suarez is de favoriete schietschijf van bepaalde pers en bepaalde media. Ik weet niet waar de journalisten mee bezig zijn, maar ik weet ook niet hoe ze erbij komen dat Luis uit het WK wordt gezet, terwijl de wedstrijd pas net is afgelopen."

Volgens Tabarez is er sprake van een hetze tegen de spits van Liverpool. "Hij heeft geprobeerd om zijn imago te verbeteren, maar het gaat nu weer de verkeerde kant op. Er zitten mensen achter een boom te wachten totdat er iets gebeurt. Ik wil het daarom niet met journalisten hebben over hun gevoelens jegens Luis."