Robben: "Duitsland grote favoriet op WK"

heywoodu

Arjen Robben verwacht nog veel van Duitsland op dit WK. Die Nationalelf is nagenoeg zeker van een plaats bij de laatste zestien. Oranje speelt in de achtste finales tegen Mexico. Duitsland heeft nog één punt nodig om naar de volgende ronde te gaan.

De Duitsers sluiten de groepsfase donderdag af met een duel in Recife tegen de Verenigde Staten. De ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann is ook gebaat bij een gelijkspel. Bij een remise gaat zowel Duitsland als Team USA door.

De formatie van bondscoach Joachim Löw heeft tot nu toe indruk gemaakt op Robben (30). De viceaanvoerder Oranje kent als speler van Bayern München de nodige Duits internationals. "Duitsland is wat mij betreft de favoriet op dit WK. Ik vind ze goed spelen", aldus Robben na de zege op Chili tegen diverse media.

De aanvaller van het Nederlands elftal beseft dat de verwachtingen rond Oranje ook toenemen na drie zeges in de groepsfase op Spanje (1-5), Australië (2-3) en Chili (2-0). "Maar we moeten met beide voeten op de grond blijven. Het is zaak om voor iedere meter te blijven knokken en iedereen moet voor elkaar door het vuur."

"Als we iets willen bereiken moeten we de bondscoach vertrouwen en zijn adviezen opvolgen. Hij weet waar hij mee bezig is. Bovendien, als je wint heb je altijd gelijk", besluit Robben, tot nu toe drie keer trefzeker op het WK. Nederland speelt zondag (18.00 uur Nederlandse tijd) in Fortaleza tegen Mexico.