Scolari: "Had Chili liever niet getroffen"

Frank (franklop)

 Gastland Brazilië gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde. De Goddelijke Kanaries rekenden in de laatste groepswedstrijd af met Kameroen (1-4). Mexico eindigde door een zege op Kroatië (1-3) op de tweede plek. De Mexicanen treffen Oranje in de achtste finales en Brazilië ontmoet Chili.

Luiz Felipe Scolari is bekend met de kwaliteiten van Chili, dat maandag onderuit ging tegen Nederland (2-0). "Veel mensen dachten dat Chili de groepsfase niet zou overleven, maar het is allemaal anders gegaan. De Chilenen hebben ontzettend veel kwaliteit", zei de bondscoach van Brazilië op een persconferentie.

"Ik had Chili liever niet getroffen, maar een andere tegenstander", aldus Scolari, die daarmee lijkt te doelen op het Nederlands elftal. "Het is voor ons moeilijk om tegen een Zuid-Amerikaans team te spelen. Chili heeft spelers met veel kwaliteiten en speelt als een goed georganiseerde eenheid." 

Scolari rekent zaterdag ongetwijfeld weer op Neymar. De keuzeheer zag de sterspeler tegen Kameroen twee keer scoren. "Grote teams zijn ook afhankelijk van grote spelers. Argentinië is ook afhankelijk van Lionel Messi. Ik vind het juist heel goed dat Neymar bij alle aanvallen betrokken is."