Hernandez vol lof over ervaren Marquez

Frank (franklop)

Mexico plaatste zich zondagavond als de nummer twee in groep A voor de volgende ronde. Javier 'Chicharito' Hernandez was na de winst op Kroatië lovend over aanvoerder Rafael Marquez De Mexicanen wonnen van Kroatië (1-3) en volgen Brazilië naar de laatste zestien. Marquez maakte één van de drie goals. De verdediger (35) doet voor de derde keer mee aan een WK.

"Rafael is een speler met enorm veel karakter", zei Hernandez (25) over zijn ervaren teamgenoot. "Hij heeft een enorme staat van dienst en speelt nu voor derde keer op een WK. Rafael is een hele belangrijke speler voor ons. Ik merk dat veel mensen kritisch zijn vanwege zijn leeftijd."

"Hij keerde terug naar Mexico en werd twee keer kampioen. Nu is hij onze captain, hij scoort en doet zijn uiterste best om ons team te helpen. Op en naast het veld", aldus de spits van Mexico en Manchester United, die ook één keer het net vond tegen Kroatië.

Mexico treft zondag Oranje in Fortaleza. "We gaan nog even genieten van de winst op Kroatië, maar vanaf morgen (dinsdag, red.) gaan we verder. Dan richten we ons Nederland. We weten dat veel Mexicaanse fans in Brazilië zijn. We gaan ons weer voor de volle honderd procent inzetten."