Droom komt uit voor One Direction-fans

Harry

Nederlandse Directioners kunnen eindelijk hun hart ophalen. One Direction treedt dinsdag en woensdag op in de Amsterdam Arena. De 14-jarige superfan Lotte Cappers is een van de gillende meisjes die de Britse boyband dinsdag gaat aanschouwen. "Ik fantaseer al sinds het begin van het jaar, eigenlijk sinds het moment dat we de kaartjes hebben, over het concert", zegt de Amsterdamse tegen Novum Nieuws.

Maandenlang heeft Lotte niet alleen gedacht aan de show zelf, maar ook aan haar outfit. "Ik heb vijf shirtjes en ik moest heel lang nadenken welke ik aan zou doen, maar ik heb er nu wel eentje uitgekozen. En ik heb een zelfgemaakt One Direction-rokje dat ik aandoe." Cappers, die samen met een vriendin naar de show gaat, heeft ook een spandoek gemaakt. "But first let me take a 1D-selfie staat erop. We hopen dat ze het zien en dat we een selfie mogen maken."

Het is de tweede keer dat Lotte bij een concert van One Direction is. Hoewel de heren vorig jaar voor het eerst in Nederland optraden, zag Cappers ze in Hamburg. "Ik was echt supernerveus. Toen ik ze zag dacht ik echt: volgens mij is dit niet echt, volgens mij slaap ik nu." Tranen van geluk heeft ze niet gelaten. "Ik zat veel te vol met adrenaline."

De Directioner ontdekte de boyband drie jaar geleden en is naar eigen zeggen een steeds grotere fan geworden. "Toen That What Makes You Beautiful uitkwam, hebben ze eigenlijk een beetje mijn leven overgenomen en werd het een hobby om steeds meer te verzamelen", zegt Lotte, die haar hele slaapkamer vol heeft hangen met Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne en Louis Tomlinson. "Het is de afgelopen twee jaar steeds erger geworden, maar ik kan er helaas niet zo veel meer bijplakken."

Volgens Cappers is het de kracht van One Direction dat de zangers 'zo zichzelf blijven'. "Ze ontsporen niet en ze hebben echt gericht een doel." Dat de mannen niet net als sterren als Justin Bieber in de problemen komen, komt volgens Lotte doordat ze elkaar kunnen helpen. "Ze houden elkaar op het rechte pad." Toch kwamen Payne en Malik vorige maand in het nieuws doordat ze op een video een joint rookten. Cappers vond dat niet erg. "Je bent rond de 20, iedereen probeert het dan wel eens. Het is niet zo dat ze elke dag aan de wiet gaan."

Ook haar liefde voor Malik, haar favoriet, is er niet minder om geworden. "Hij is heel erg knap, kan het beste zingen en zijn karakter spreekt me heel erg aan", somt Lotte op. Ze fantaseert geregeld over de zanger. "Mijn favoriete fantasie is dat ik een landhuis met Zayn heb op een hele mooie plek waar niemand hem kent en dat we heel erg verliefd worden."