Alonso toch nog niet zeker over toekomst

heywoodu

Xabi Alonso ontkent dat hij al heeft besloten om na dit WK te stoppen als international. De middenvelder van Spanje en Real Madrid zegt nog te twijfelen. Alonso (32) zou volgens Marca al voor het eindtoernooi in Brazilië hebben aangegeven te gaan stoppen na het WK. Dat klopt niet, volgens de 113-voudig international van Spanje. La Roja is na twee groepsduels al uitgeschakeld en speelt maandagavond nog om des keizers baard tegen Australië.

De kans is groot dat bondscoach Vicente del Bosque zijn elftal drastisch gaat wijzigen na de nederlagen tegen Oranje (2-5) en Chili (0-2). Alonso weet nog niet of hij al zijn laatste interland voor Spanje heeft gespeeld. "Op dit moment heb ik nog geen besluit genomen", zei de Bask tegen Onda Cero.

"Helaas houdt het WK in Brazilië voor ons op na de wedstrijd tegen Australië. Daarna ga ik op vakantie en wil ik ontspannen. Ik ga daarom nu nog niet beslissen over mijn toekomst", aldus Alonso, die met Spanje de wereldtitel (2010) en twee Europese kampioenschappen (2008 en 2012) won.

"We hebben niet laten zien tot waartoe we in staat zijn. De spanning zat er niet genoeg op bij ons. Dat was te zien tegen Nederland en Chili. De resultaten hebben niets met onenigheid te maken in de groep. De groep gaat goed met elkaar om. Wat er in de kleedkamer gebeurt, blijft ook daar."