Maradona: "Engeland kan niet zo doorgaan"

heywoodu

Diego Maradona vindt dat de Engelse voetbalbond moet ingrijpen na de vroege uitschakeling van Engeland op het WK. Pluisje vindt dat de spelers te zwaar worden belast. Engeland is na twee groepswedstrijden kansloos voor de volgende ronde. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson ging onderuit tegen Italië (1-2) en Uruguay (2-1). De Engelsen nemen na het laatste groepsduel met Costa Rica (dinsdag) afscheid van het WK in Brazilië.

Voormalig topvoetballer Maradona stelt dat men in Engeland maatregelen moet nemen. "Deze vroege eliminatie moet een waarschuwing zijn voor de Engelse voetbalbond. Engeland kan niet op deze manier verder gaan", aldus de Argentijn in zijn eigen televisieprogramma.

"Engeland heeft een lange en mooie historie in het voetbal. Als je dan al in de eerste ronde naar huis wordt gestuurd, is dat onacceptabel voor de supporters", zei Maradona, die vindt dat het seizoen in de Premier League teveel eist van de spelers. Vooral op fysiek gebied.

"Er moeten dingen veranderen. Engeland is het enige land waar ook tijdens Kerstmis en rond de jaarwisseling wordt gespeeld. Spelers raken vermoeid. Een WK is ook geen podium om talenten te testen. Op het WK moet je met de beste spelers komen. Dat deed Engeland niet."