De Bakker maakt sprong op wereldranglijst

Frank (franklop)

Thiemo de Bakker heeft een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De Westlandse tennisser bereikte afgelopen week de kwartfinale van het grastoernooi in Rosmalen en boekte daardoor zestien plaatsen winst. Hij staat nu 127e, blijkt uit de nieuwe ranking van de ATP.

Robin Haase blijft de beste Nederlander, maar hij levert wel twee posities in. De Hagenaar, die maandag in actie komt in de eerste ronde van Wimbledon, bezet de 53e plek. Igor Sijsling steeg een plaats naar nummer 59. Jesse Huta Galung (138) en Thomas Schoorel (196) staan ook nog in de top tweehonderd.

Kiki Bertens, die zich niet wist te kwalificeren voor Wimbledon, is bij de vrouwen de beste Nederlandse. Ze ging van 89 naar 88 op de ranglijst. Arantxa Rus klom tien plaatsen naar nummer 143. De Monsterse bleef eveneens steken in de voorrondes van het grandslamtoernooi in Londen.

Indy de Vroome staat 190e. Ze wordt op de voet gevolgd door Richel Hogenkamp (195) en Michaëlla Krajicek (207). Zowel op de ATP- als WTA-ranking bleef de top tien ongewijzigd. Rafael Nadal en Serena Williams leiden de dans.