Scolari: "Tegenstander kiezen? Die mensen zijn dom"

Frank (franklop)

Luiz Felipe Scolari ergert zich aan de suggestie dat Brazilië maandagavond de tegenstander voor de tweede ronde kan uitkiezen. Omdat De Goddelijke Kanaries later spelen dan Nederland en Chili, die in een onderling duel uitmaken wie zich tot groepswinnaar zal kronen, weten zij bij de start van hun wedstrijd tegen Kameroen welk resultaat nodig is om welke tegenstander te ontlopen.

"Onze volgende tegenstander? Het liefst Spanje, maar die zijn al uitgeschakeld", liet een geërgerde Scolari weten tijdens een persconferentie. "We moeten ons nog kwalificeren (voor de tweede ronde, red.). Mensen hebben het mis als ze denken dat wij onze tegenstander kunnen kiezen."

"Die mensen zijn simpelweg dom of ze hebben kwaad in de zin", vervolgde Scolari, die kritiek op het speelschema wegwuift. "De FIFA heeft ons schema bepaald. Een jaar geleden zei ik al dat Chili een sterke ploeg was. We gaan geen tegenstander uitkiezen."

De spelers van Kameroen, dat als enige van Groep A kansloos is voor het bereiken van de volgende ronde, weten alvast waarop ze zich kunnen voorbereiden. "Ik ga niets veranderen aan mijn team", aldus Scolari. "Ik heb vertrouwen in de ploeg die de eerste wedstrijd speelde. Zo werk ik. Ik ben tevreden met onze prestaties tot dusver."

Volgens Scolari toont dit WK aan dat er nivellering heeft plaatsgevonden in het internationale voetbal. "Er zijn geen zwakke teams meer. Het is een gelijkwaardig deelnemersveld, dat hebben we al het hele WK kunnen zijn. Soms presteert een ploeg ondermaats en strandt een land in de groepsfase. Wij begrijpen dat die dingen gebeuren. We moeten voorzichtig zijn, want we hebben ons nog niet gekwalificeerd."