Buffon: "We moeten ons hoofd koel houden"

heywoodu

Gianluigi Buffon hoopt snel korte metten te maken met de kritiek op de Italiaanse nationale ploeg. De Italianen verloren van Costa Rica en zijn daardoor nog niet zeker van deelname aan de achtste finales. Buffon wil zo snel mogelijk afstand nemen van die onzekerheid. De ervaren doelman hoopt te voorkomen dat Italië net als Engeland en Spanje de groepsfase niet overleeft.

"Er is veel kritiek en controverse geweest", constateert Buffon op een persconferentie. "Dat is niet helemaal onlogisch. Toch moeten we geen moment in paniek raken. We hebben niet de positie om arrogant te zijn, alles moet erop gericht zijn dat we doorbekeren naar de achtste finales."

Buffon hoopt dat zijn ploeggenoten zich zo min mogelijk van de kritische blikken af laten leiden. "Daar kun je aan ten onder gaan. Het werkt contra-productief. Als je kijkt naar hoe Italië normaal gesproken de groepsfase doorkomt, hoeven we ons geen zorgen te maken. De tweede wedstrijd is altijd minder, waarna we ons in de derde weten te redden."

"We moeten ons hoofd koel houden. We moeten niet vergeten dat we een hoop kwaliteit hebben rondlopen in Italië. De kans is aanzienlijk dat we de groepsfase overleven. Daar moeten we wel gebruik van maken", aldus de sluitpost van Juventus.

Buffon is al jaren de eerste doelman van de Italiaanse nationale ploeg. In de tweede WK-groepswedstrijd moest hij één keer vissen toen Bryan Ruiz scoorde. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.