Van der Meyde verwacht wereldtitel Duitsland

heywoodu

Andy van der Meyde verwacht dat Oranje ver komt op het WK in Brazilië, maar de oud-international denkt dat Duitsland voor het eerst sinds 1990 wereldkampioen wordt. Van der Meyde (34) speelde zeventien interlands voor het Nederlands elftal, maar kwam nooit uit op een WK. De Arnhemmer kan wel als supporter genieten van het toernooi. "Als voetballer heb ik jarenlang in het buitenland gewoond en dan krijg je niets mee van de Oranje-gekte", zei de oud-aanvaller tegen NUsport.

"2010 was eigenlijk pas mijn eerste WK dat ik meemaakte als Oranje-supporter. Dat was geweldig en dat is het nu weer. Prachtig zoals we als één land achter één team kunnen staan. Ik zie ook bijna alle wedstrijden. Met vrienden of thuis met een drankje erbij. Echt heel leuk", aldus Van der Meyde.

De oud-speler van onder meer Ajax, Internazionale en Everton verwacht dat Oranje na het duel met Chili als groepswinnaar doorgaat. "Ja, dat gaat lukken. We moeten Brazilië ontlopen. Ik riep van tevoren trouwens al dat we de groep zouden doorkomen, omdat we Australië en Chili in ieder geval gingen verslaan."

"Dat negatieve gevoel over dit WK heb ik dus nooit gehad. En dat heb ik nu zeker niet. Chili is te doen voor dit Oranje", vertelt Van der Meyde, die Daley Blind en Stefan de Vrij verrassend goed vindt spelen. "Maar de absolute uitblinker achterin vind ik Ron Vlaar. Hij heeft zich in Engeland al goed ontwikkeld en laat het nu ook op het WK zien. Echt heel knap. Ik heb heel veel respect voor Vlaar."

De voormalig vleugelspits verwacht dat een Europees land de wereldtitel verovert. "Ik hoop Oranje en we maken absoluut een kans. We gaan ook ver komen. Frankrijk maakt ook een hele goede indruk, maar op dit moment ga ik voor Duitsland. Die doen het altijd goed op een toernooi."